Редактор: Виолета Николаеваe-mail: За любителсктото изкуство и отнемането на правото му да

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: За любителсктото изкуство и отнемането на правото му да
Коментари Харесай

Хореографът Милена Налбантова: Държавата трябва да компенсира любителите в изкуството

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

За любителсктото изкуство и отнемането на правото му да съществува за известни интервали от време приказва по телевизия 7/8 хореографът и началник на танцов състав Милена Налбантова:

" Държавата е длъжна да обезпечи механизми, с цел да ни обезщети. В противоположен случай ще намерим метод да си отстояваме правата с не задоволително мирни дествия, както сме го правили до в този момент.  

Със прекъсването на любителското изкуство хората се лишават от своя обществен контакт, а индивидът е обществено създание. 

За нас е нужно да имаме лоби в министерството, значимо е по какъв начин ще си постелим. Защо се оставиха театри да работят на 30%, а се затвориха музеи, библиотеки?! Киното с какво е по-опасно от един спектакъл?

Вероятно хората, които пишат заповеди доста рядко се допират до културата и изкуството. Няма по какъв начин да се поставиш на мястото на хора, които няма по какъв начин да си посрещнат празниците, някои сътрудници към този момент взеха заеми. 

Над 2 млн души се занимават любителски в клубове по танци. В момента могат да работят сътрудници с възрастни, само че не и с деца. 

На някои сътрудници им се удържат налози, няма механизъм при затваряне какво се случва. Държавата би трябвало да измисли избавителен пакет с най-малко 3 минимални работни заплати ", изрече настояванията на ощетените гостенката в студиото. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР